Categorie毛n
Gedachten over gedachten Spiritualiteit Van alles en nog wat

Een verlangen – deel 2

Eerder maakte ik een blog over een verlangen. Een verlangen dat ik niet goed kon verklaren. Inmiddels zijn we wat tijd verder en ik denk dat ik een klein beetje meer helderheid heb gekregen over het verlangen dat ik eerder niet goed kon verklaren.

Waar verlang ik nou eigenlijk naar als ik dit gevoel heb? Ik begreep het niet goed. Ik koppelde dit gevoel aan menselijke verhalen zoals liefde, verliefdheid, soulmate, tweelingzielen etc. Geen van deze verhalen resoneerde met het gevoel dat ik heb maar ik bleef het proberen te koppelen aan dit soort verhalen. Er moest toch een soort verklaring zijn?

Stoppen met koppelen aan menselijke verhalen

Van de week liep ik met mijn hondje een rondje terwijl ik hierover nadacht en net voor ik terug naar binnenliep voelde ik het antwoord in ene binnenstromen! Naja het antwoord. Het is niet een absoluut antwoord natuurlijk, maar het was wel een gevoel, een stroom aan gedachten die mij weer even een nieuw perspectief gaven op dit denkstuk.

Het gevoel dat ik heb is niet het gevoel van liefde, het gevoel van je soulmate ontmoeten of wat dan ook. Het is een verlangen naar begrip, bevestiging en het gevoel van niet alleen zijn. Met dat ik deze woorden tik voel ik enorme tintelingen aan de rechterkant van mijn rug, billen en been. Alsof er gezegd wordt..Hey, je bent niet alleen h茅!

En dat is fijn, het is fijn dit soort dingen te voelen en bevestiging te krijgen. Maar ik merk dat het verlangen, het stuk waar ik naar op zoek ben, dat het juist gaat om zielen die ook door dit aardse stuk heen gaan. Het is een verlangen om dit soort zielen te ontmoeten, mee te spreken, mee te vergelijken, mee te sparren.

Het is iets groters

Omdat ik het eerst probeerde te verklaren op menselijk niveau raakte ik best wel in de war. Ik heb een relatie en deze gevoelens vond ik erg lastig te plaatsen. Het is toch een soort verlangen. Wil ik dan iemand anders? Als ik met mijn partner dit soort dingen niet kan delen omdat we anders door het aardse leven gaan, is hij dan wel de persoon voor mij? Verlang ik naar iemand anders? Wat gebeurd er nu?!

Ik vond het moeilijk om te plaatsen allemaal, maar nu begint het steeds duidelijker te worden. Ja mijn partner is nog steeds de persoon voor mij en het gevoel dat ik voel, heeft niet met menselijke liefde te maken. Ik zoek niet iemand anders, ik zoek, ik verlang naar het leren kennen van mensen die ook voelen dat dit een klein stukje is van het grote geheel. Dat er meer is dan alleen dit aardse stuk. Mensen die idee毛n hebben over het bewustzijn, collectief, dimensies, zielen, en de waarheid. De absolute waarheid. Hoe zit het nou in elkaar? Ook al zullen we daar misschien niet voor de volle 100% in dit leven achter komen… Ik wil wel een poging wagen 馃檪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *