Categorieƫn
Gedachten over gedachten Van alles en nog wat

Een verlangen.

Een verlangen naar iets dat ik niet kan verklaren. Een gevoel wat steeds duidelijker word maar nog steeds onmogelijk om goed te verwoorden. Ik wil er zo graag over praten, maar over wat en hoe verwoorden we het? Ik ben op zoek naar iets diepers. Een verbinding? Ik weet het niet, er komen verschillende woorden naar boven en bij alles denk ik NEE dit is het gewoon niet.

Misschien is het wel iets wat niet te verwoorden valt. Zal het voor altijd een gevoel blijven dat ik niet weet te verwoorden. Er komt een gedachte naar boven. Waarom ben ik toch altijd zo bezig met het verwoorden en verklaren is het misschien een soort bevestiging zoeken?

Als ik het kan verwoorden

Als ik het kan verwoorden – dan kan ik het begrijpen en er naar handelen. Maar nu weet ik niet eens of het woord verlangen wel het juiste woord is en wat ik daarna probeer te verwoorden is een warboel van woorden die bij lange na niet verwoord wat het gevoel is.

Misschien moet ik het niet naar woorden proberen te veranderen maar aan de slag gaan met het gevoel. Maar hoe. Mijn hoofd wil meteen uitleg. Hoe gaan we dat doen? Waar is de uitleg? Dan gaan we het fixen.

Voelen

Mooi hoe dat allemaal toch tekeer gaat daar boven in het hoofd. Ben jij je bewust van je gedachten en gevoelens? Ik word steeds bewuster. Dit gevoel, dit verlangen wat zich niet laat verwoorden, het zit boven mijn navel. Daar bij de solar plexus in de buurt maar het raakt ook een stukje van het hartgebied aan.

Doordat ik minder in mijn hoofd zit en meer probeer te voelen begin ik nu trouwens ook te ervaren dat gevoel er op heel veel verschillende lagen kan zijn. Alsof ik jarenlang alle lagen heel strak op elkaar had zitten en ze beginnen nu langzaam losser te worden. Meer ruimte te krijgen. Doordat de lagen meer ruimte krijgen kan ik ook beter voelen op welke laag er wat gevoeld mag worden.

Nou heb ik toch nog iets kunnen verwoorden over de lagen dat ik nog niet eerder verwoord had. Het verlangen? Het gevoel? Dat ga ik komende tijd gewoon lekker goed doorvoelen.

Herken je het gevoel? Ik zou er graag met mensen over van gedachten willen wisselen ā˜ŗļø! Stuur me gerust een berichtje als jij daar ook voor open staat šŸ’–.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *