Categorie毛n
Edelstenen Spiritualiteit

De Gouden Driehoek

Wanneer je een beetje bekend wordt met edelstenen zal je ongetwijfeld wel eens over de gouden driehoek gehoord hebben. Op deze pagina ga ik uitleggen wat de gouden driehoek is en hoe je hem het beste kunt gebruiken.

Wat is de Gouden Driehoek?

Edelstenen hebben allemaal een eigen energie en die kunnen elkaar ondersteunen en versterken. Een bekende combinatie hiervan is Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. Deze 3 samen worden de Gouden Driehoek genoemd.

De energie van deze edelstenen sluiten goed op elkaar aan en wanneer je ze samen plaatst of draagt zullen ze energetisch met elkaar verbinden en versterken. In ruimtes kan het balans en harmonie terugbrengen. Als sieraad kan de Gouden Driehoek helpen je aura in balans te houden en positief te versterken.

Bergkristal

Bergkristal is een genezende steen die je kan helpen tegen allerlei kwalen. De steen staat erom bekend dat hij andere stenen kan versterken. Hij werkt zuiverend en helpt de chakra’s te reinigen en terug te brengen in balans.

Amethist

Amethist heeft een beschermende en zuiverende energie. De edelsteen hoort bij je voorhoofdchakra en het kruinchakra en kan je spiritualiteit en intu茂tie stimuleren.

Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt ook wel de steen van de liefde genoemd. Het bevordert relaties en ook eigenliefde. De steen werkt kalmerend en bevordert creativiteit.

Tips om de Gouden Driehoek te gebruiken

Je kunt edelstenen op een mooi plekje in je huis neerzetten. Deze zorgen voor een positieve stroom aan energie omdat de edelstenen elkaar versterken. Zelf heb ik op mijn kantoor, op een kast, een plekje gemaakt met een groot stuk rozenkarts op een houten driepoot en een aantal kleinere stukken amethist en bergkristal.

Je kunt de Gouden Driehoek ook als sieraad bij je dragen.

Edelstenen reinigen

Naarmate de edelstenen hun energie hebben uitgewisseld is het belangrijk om de edelstenen te reinigen en te ontladen. Dit kan bijvoorbeeld met Palo Santo. Ik gebruik graag deze Palo Santo stokjes om mijn edelstenen mee te reinigen. Ik steek de stokjes aan en laat de rook daarna langs de edelstenen gaan die ik wil reinigen.

Door de edelstenen op deze manier te ontladen van de energetische ervaringen kun je voorkomen dat ze dof worden, hun glans verliezen of zelfs barsten.

Gouden driehoek bestellen

Ik heb verschillende adresjes waar ik edelstenen bestel en ophaal. Interesse? Stuur me gerust een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *