Categorie毛n
Astrologie

Sterrenbeeld, ascendant en maanteken

Wist je dat je naast een sterrenbeeld ook een ascendant en een maanteken had? Ikke niet…En ik dacht als ik toch alles ga opzoeken dan kan ik het net zo goed met jullie delen 馃檪

Meteen naar de linkjes waar je alles kan berekenen

De basis van het sterrenbeeld

Door het hele jaar heen zijn staan de sterren op verschillende manieren aan de hemel. De positie van de sterren zorgen voor een sterrenbeeld. Er zijn in totaal 12 tijdvakken (maanden) en door het jaar heen zijn er dus 12 verschillende beelden – sterrenbeelden aan de hemel te zien. De 12 verschillende sterrenbeelden zijn:

  • Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen

Ahh het sterrenbeeld is dus eigenlijk ons zonneteken!

Afbeelding met zwarte achtergrond, de zon en de dierenriem daar om heen.Het zonneteken zien we dus over het algemeen als ONS sterrenbeeld maar eigenlijk is dit dus ons zonneteken. Een van de vele tekens die ons geboortemoment heeft. Het zonneteken is het teken wat aan dat gepositioneerd is op basis van de zon op het moment dat je geboren bent.

Daarnaast hebben we ook een maanteken, dit is het teken dat gebaseerd is op de positie van de maan toen je geboren werd en als laatste het ascendant, dit wordt ook wel het rijzende teken genoemd. Dit is het teken dat opkomt aan de oostelijke horizon op het moment dat je geboren wordt.

3 hoofdtekens

Er zijn nog veel meer belangrijke tekens maar in dit artikel hou ik het bij deze drie tekens: zonneteken, maanteken en ascendant (rijzende teken). Deze drie tekens worden ook vaak de hoofdtekens genoemd in de astrologie.

In het kort: Sterrenbeeld (zonneteken), ascendant en maanteken

  • Je sterrenbeeld (zonneteken dus) geeft je inzicht in identiteit, ego en je karakter.
  • Je maanteken geeft aan hoe je jezelf emotioneel voelt en hoe je dit in je innerlijke wereld ervaart.
    Dit is dus eigenlijk wie je diep van binnen bent.
  • Je ascendant geeft aan hoe je overkomt op andere mensen en wat voor eerste indruk je maakt.

In astrologie zijn de termen “ascendant”, “maanteken” en “zonneteken” de belangrijkste elementen die worden gebruikt om iemands horoscoop te maken.

Sterrenbeeld a.k.a. Zonneteken

Het sterrenbeeld wordt dus ook wel het zonneteken genoemd. Het is een patroon van sterren in de hemel dat wordt geassocieerd met een bepaald teken van de dierenriem in de astrologie. Deze wordt gebruikt om inzicht te geven in iemands ego, persoonlijkheid en gedrag.

Maanteken

Een maanteken is het teken van de dierenriem dat op het moment van de geboorte van iemand op de plaats van de Maan staat. In de astrologie wordt de Maan gezien als een symbool voor emoties, gevoelens en intu茂tie. Het maanteken geeft aan hoe iemand deze aspecten van zichzelf ervaart en uit.

Ascendant

De ascendant is het teken van de dierenriem dat op het oostelijke horizon stond op het moment van je geboorte. Het ascendant wordt ook wel het ‘rijzende teken’ genoemd. Dit teken kan je een inzicht geven hoe je overkomt op andere mensen en wat voor eerste indruk je maakt.

Waar kun je deze tekens berekenen?

Dierenteken met witte achtergrondOk茅 leuk al die tekens, maar dan wil je natuurlijk nu ook weten waar je er achter komt welke tekens bij jou horen. Dat heb ik natuurlijk ook alvast even voor je uitgezocht:

Benieuwd..

Toen ik erachter kwam dat er meer tekens waren dan alleen het zonneteken vielen er best wel wat stukjes op zijn plek. Als ik bijvoorbeeld mijn maanteken neem: tweelingen met als eerste zin op Catharinaweb: “Je bent een rusteloze ziel met een onstilbare honger naar nieuwe indrukken.” toen dacht ik JAA! Dat ben ik! Jarenlang bestempelde ik mijn geexperimenteer als falen maar ik kom er steeds meer en meer achter dat het iets diep in mij is. Ook met human design komt dit er zo duidelijk uit!

Dus waar ik benieuwd naar ben.. Vallen met het maanteken of de ascendant dingen op zijn plek? Kun je er iets mee? Heb je andere gedachten of tips? Laat het weten via de comments onderaan de pagina of stuur me een berichtje.

Bronnen:

Mijn eigen bewustzijn, zielenkennis en dat soort dingen en daarna ook nog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *