Categorie├źn
Astrologie

Perseïden 2021, ga jij kijken?

Elk jaar rond deze periode (augustus) zijn er veel vallende sterren te zien. Op 13 augustus is het hoogtepunt! Dan komt er namelijk een hele oude meteorenzwerm voorbij genaamd de Perseïden.

In de nacht van 12 op 13 augustus zal de Perseïdenzwerm voorbij komen. Rond 03:45 zal het hoogtepunt zijn en naar verwachting vallen er gemiddeld zo een 85 meteoren per uur.

Ga jij kijken?

Vorig jaar heb ik voor het eerst kennis mogen maken met deze Perseïden storm. Ik was in een klein dorp in Drenthe waar de lichtvervuiling een stuk minder is dan de Randstad en het was prachtig! Zo mooi dat ik besloten heb om ook dit jaar weer in Drenthe te zijn om de storm waar te nemen.

Vanavond rond 02:30 / 03:00 zet ik mijn wekker en dan ga ik in de tuin liggen kijken naar alle vallende meteoren. Na wat ik vorig jaar heb mee gemaakt is het zeker de moeite waard!

Ik heb ook even het weer gecheckt, het is niet heel ongunstig maar helaas ook niet ideaal. Ze schatten in dat het een droge nacht met opklaringen word en velden hoge bewolking. Er word ingeschat dat de beste omstandigheden om deze storm te zien in het Oosten en Zuiden van Nederland zijn.

Meer over de Perseïdenstorm

De Perseïdenstorm is waarschijnlijk een van de bekendste meteorenstormen. Er word ingeschat dat de Chinezen deze storm al in jaar 36 hebben gezien maar pas in 1835 werd het duidelijk dat het een zwerm was die elk jaar weer voorbij kwam.

De Perseïdenstorm is ontstaan door de komeet Swift-Tuttle. Deze komeet heeft een wolk van stofdeeltjes achtergelaten waardoor wij elk jaar rond deze tijd veel vallende sterren kunnen zien.

Deze stofdeeltjes komen dan in botsing met de dampkring van de aarde en die zorgen dan voor een korte lichtstreep aan de aarde die wij vallende sterren noemen.

Geniet ervan!

Mocht je vanavond gaan kijken dan wens ik je veel plezier! Vorig jaar was het echt prachtig en indrukwekkend en ik hoop dat het dit jaar ook weer zo mooi mag zijn :)!

Bronnen: Wikipedia, Dvhn.nl, Hemel.waarnemen.com, Weeronline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *