Categorie毛n
Gedachten over gedachten Leesvoer & Relaxt scroll materiaal Spiritualiteit

Is bewustwording het doel van dit leven?

Ik liep net buiten met mijn hondje en voor ik het wist had ik een heel gesprek met mezelf. Zou bewustwording het doel van het leven kunnen zijn?

Ik kwam tot deze vraag toen ik mezelf afvroeg hoe het nou kan dat ik sommige dingen in het leven heel anders zie als de meeste mensen om me heen. Als voorbeeld nam ik het dierenleed in de wereld. Daar was ik me eerst ook niet bewust van maar door de jaren heen word ik steeds bewuster:

Van 0 – 10 jaar was ik niet bewust. Ik at dieren en zag er geen kwaad in. Ik was me er niet van bewust dat er dieren door mij dood moesten.

Van 10 – 25 jaar werd ik iets bewuster. Ik zag in dat dieren door mij moesten lijden en dat is niet iets wat ik iemand aan wild doen. Ik stopte met het eten van dieren.

Van 30 – 34 jaar werd ik nog bewuster. Ik zag in dat ook de producten van dieren zoals melk en eieren veel leed veroorzaakten. Ik stopte met het eten van dierlijke producten.

Bewustwording gaat in stapjes

Langzaam merk ik dat ik stapje bij stapje steeds bewuster word. Ook kleding en make up waar dieren voor moeten lijden wil ik zoveel mogelijk vermijden.

En dat kun je natuurlijk ook bij andere onderdelen van het leven toepassen. Bedenk je maar eens hoe bewust je bent van milieuvervuiling, kinderarbeid, vernieling van natuur etc.

Stel je eens voor

Stel je eens voor. Iedereen zou zich bewust zijn van hetgeen wat we veroorzaken.

We kunnen ons inleven in de kip die we bij de KFC kopen, we kunnen ons inleven in het Chinese kindje dat ons shirtje heeft gemaakt, we kunnen ons inleven in het stuk natuur dat gekapt moet worden voor onze producten.

Stel je voor dat we voelen wat zij voelen. Dan zouden we toch heel anders leven?

Stel je voor dat iedereen mee zou doen. Hoe anders zou het leven op aarde er dan uitzien? En als er zoveel minder lijden is dan is de energie zoveel malen beter. Wat zou dat doen met de mens? Zouden we dan misschien naar 5D transformeren?

Is dat dan misschien het doel van het leven hier in de 3D wereld? Kijken of we langzaam over kunnen gaan naar de 5D dimensie? Waarbij liefde de hoofdrol speelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *