Categorie毛n
Gedachten over gedachten Leesvoer & Relaxt scroll materiaal Spiritualiteit Van alles en nog wat

Oneindig en dan?

Wauw hij maakt gewoon bijna een gestrekte salto terwijl hij zonder problemen weer op zijn pootjes terecht komt. Gefascineerd kijk ik naar de prachtige kat Balou terwijl hij een visje aan een hengel probeert te pakken. Hij maakt de grootste sprongen en dan besluit ik met de hengel het oneindigheidssymbool te tekenen. Balou rent achter het visje aan terwijl ik een kort momentje wegzak in het symbool dat ik aan het tekenen ben.

Oneindigheidssymbool

In een split seconde zie ik het symbool maar dan in 3D helemaal gevuld met draden en beelden van lagen van het leven. Niet alleen dit leven maar alle levens op alle momenten in tijd tegelijkertijd. Ik heb dit beeld al eens eerder gehad, tijdens een meditatie voor het slapen gaan. Dit idee dat alle levens en alle tijdlijnen op hetzelfde moment plaats vinden heb ik wel eens vaker voorbij horen komen in video’s en over gelezen in blogs.

Collectief bewustzijn

Maar ok茅, leuk, alles vind op hetzelfde moment plaats en is oneindig en dan? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan: het nut van dit alles is het collectief bewustzijn. Zelf ben ik veel bezig met bewustzijn en door in deze rare wereld te leven, zie ik dat er veel mensen nog op een lager bewustzijn leven. Dus misschien is dat het doel dan, het bewustzijn verhogen zodat we uiteindelijk vanuit liefde leven en niet vanuit geld, materialisme etc.

Verder dan het collectief bewustzijn

Maar stel dat is straks allemaal gelukt, het collectief bewustzijn wordt groter en groter wat dan? Waar komt dit dan vandaan, wie heeft dit dan bedacht, waarom is dit dan bedacht, wat is het doel dan?

Ik zit trouwens ook weer in zo een periode dat ik vaak denk, is er wel meer? Praten we dit ons zelf niet allemaal aan om dit leven leefbaar te maken? Leven zonder doel lijkt zo doelloos en daarom bedenken we constructies als het collectief bewustzijn, zielen, hiernamaals etc?

Maar nog even terug naar het symbool en wat ik in die ene seconde zag. Het symbool zag ik in de ruimte en toen probeerde ik uit te zoomen. Uit te zoomen om te zien waar deze ruimte zich dan bevond. Hier wordt het warrig en vind ik het moeilijk te verwoorden omdat er zoveel mogelijkheden zijn.

Uitzoomen

Stel je eens voor dat ons universum op energetisch gebied (is dat het juiste woord…geen idee) eruit ziet als een oneindigheidssymbool en in dat symbool zitten al onze levens, alle tijdlijnen, van oermens tot middeleeuwen tot de chaos waar we nu in zitten en de toekomst. Alles IS al gewoon.

Dan zoom ik uit. In een ruimte en daar zie ik nog meer van dit soort symbolen. Omdat ik ver genoeg uitzoom lijken het wel bollen van energie. Zijn het misschien verschillende dimensies? Wie kijkt er naar deze bollen? En wat hebben deze bollen dan voor nut? Is er nog een veel grotere beschaving (bij gebrek aan een beter woord) waar wij slechts een klein onderdeel van zijn?

Pff….Nu ik dit allemaal geschreven heb denk ik…Is er nog een touw aan vast te knopen? Is dit niet te warrig? Dit is slechts een enkel scenario van de vele die ik kan bedenken maar deze voelde ik vandaag echt eventjes. Niet alleen voelde ik hem maar ook zag ik hem in gedachte. Omdat ik niet zo visueel ingesteld ben en weinig beelden zie hecht ik er misschien ook wat meer waarde aan.

En wat als we slechts een klein onderdeel zijn van iets groters. En dat grotere is weer een onderdeel van iets groters. Wanneer houdt het dan op? Houdt het ooit op? Waarom is het ooit gestart? Iets moet toch altijd ooit zijn gestart?

To post or not to post

Met dat ik dit allemaal aan het schrijven ben voel ik allerlei angsten naar boven komen. Moet ik dit nou wel plaatsen? Je kunt het zelf amper uitleggen. Wat heb je nou eigenlijk geschreven? Slaat het wel ergens op? Maar ach living on the edge. Ik slinger het gewoon de wereld in wie weet heeft er nog iemand een interessant inzicht 馃槈

Als je tot hier bent gekomen, dank je wel voor het lezen en een hele fijne dag vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *