Spiritualiteit

Aarden, waarom en hoe?

Silhouette in lotus houding met wortels naar de aarde en de chakra's in de vorm van rozen.

Aarden, vaak heb ik er van gehoord en eigenlijk heb ik vaak gedacht ach… Zou dat nou echt werken? Nu ik het de laatste maanden steeds meer aan het toepassen ben kan ik je vertellen dat het echt werkt!

Wat is aarden?

Silhouette in lotus houding met wortels naar de aarde en de chakra's in de vorm van rozen.Aarden betekent dat je in verbinding bent met de aarde. Je staat met beide voeten op de grond, je bent in het hier en nu en je kunt de energie van de aarde voelen. Staan we stevig met beide benen op de grond? Zijn we goed in balans? Dan kunnen we een hoop aan! Is dit niet het geval dan is de kans groot dat we sneller uit balans worden gebracht.

Het is te vergelijken met een boom. Een boom staat stevig in de grond, zijn wortels reiken diep in de aarde en hoe steviger de wortels in de aarde staan hoe meer wind en storm hij aankan. Een boom waarbij de wortels niet stevig in de grond zitten zal snel omwaaien. Dit zelfde geldt ook voor ons mensen.

Aarden is een manier om negatieve energie af te voeren naar de aarde. Door negatieve energie op die manier af te voeren is er weer ruimte voor nieuwe energie. Wanneer ik aard zeg ik altijd in mijn gedachte…Ik stuur deze negatieve energie liefdevol naar de aarde toe. In mijn beleving kan de aarde deze energie dan weer omzetten naar positieve energie.

Niet gegrond zijn

Wanneer je niet genoeg aard kan het betekenen dat je niet gegrond bent. Hierdoor ben je minder goed in balans en kun je je onzeker voelen. Je emoties zijn vaak snel opvlammend en vluchtig. Angst, onzekerheid en twijfels over jezelf zijn eigenschappen van iemand die niet goed geaard is.

Wanneer je het contact met de aarde verliest zit je volop in je hoofd waardoor je denken verward en vaag kunnen zijn. Je gedachten overstromen je en je gaat van de hak op de tak. Wanneer je met je gedachten door de bomen het bos niet meer kan zien en je voelt alsof je het allemaal niet meer weet kan aarden een uitkomst zijn.

Ook lichamelijk kun je dit voelen. Denk aan koude handen en voeten, koude lucht over je benen of het gevoel dat je weinig voelt in je benen en voeten. Vaak adem je erg hoog en oppervlakkig waardoor ook je hartslag versneld word, dat is geen fijn gevoel.

Als je goed geaard bent voel je je in balans, ben je doelgerichter en laat je je niet zomaar uit het veld slaan door onzekerheid of zelftwijfel. Je bent veel meer in het hier en in het nu waardoor je het leven veel beter kunt overzien.

Hoe kun je aarden?

Aarden kun je doen op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende manier is gewoon je schoenen en sokken uittrekken en de natuur in gaan. Laat je voeten contact maken met de aarde en voel heel bewust wat het met je voeten doet. In je voeten zitten ook belangrijke chakra’s die op deze manier goed met de aarde kunnen verbinden. Probeer tijdens het lopen heel bewust te zijn, loop minder snel en voel elke stap die je neemt.

Het is ook mogelijk om reiki aan je voeten geven. Sinds ik reiki 1 en reiki 2 heb gedaan doe ik dit regelmatig en dat verschil begin ik nu echt te merken. Niet alleen geef ik reiki aan mijn voeten maar ook aan mijn knie毛n. Ik ben er van overtuigd dat je dit ook kunt zonder dat je reiki 1 hebt maar ik zou reiki 1 iedereen aanbevelen. Reiki 1 is vooral bedoeld voor zelfbehandeling en kan je ook helpen bij aarden. Mocht je twijfelen of je aan reiki zult beginnen.. Ik zeg doen! Het is een cadeautje voor jezelf die je dubbel en dwars verdiend. Ja jij ook!

Ook kun je aarden door visualisatie oefeningen te doen. De oefening die ik vaak doe is visualiseren dat er wortels uit mijn voeten komen. Deze gaan diep de aarde in, zo diep tot ze in het midden van de aarde uitkomen. Daar bevind zich een prachtige diamant. Om deze diamant sla ik mijn wortels heen zodat ik stevig in de grond sta. Via de wortels laat ik dan negatieve energie liefdevol de aarde instromen.

Als laatste kan ik je ook nog aanraden om bijvoorbeeld gewoon online eens op zoek te gaan naar meditaties die gericht zijn op aarden. Via YouTube is er een hoop te vinden maar ook zijn er vele apps die dit soort meditaties aanbieden.

Succes met aarden 馃挅!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Je winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel
    漏 Copyright 2022 HappyKarma | Theme: Blossom Thema's | Privacy verklaring