Categorie毛n
Edelstenen Spiritualiteit Van alles en nog wat

Edelstenen voor planten

Edelstenen voor planten? Ja, dat is 茅茅n van de mooie dingen, die de edelstenen kunnen betekenen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je huis en voor planten. Huh?

Opa’s plant

Toen mijn opa overleed mocht ik iets uitkiezen. Je kunt voor een wasmachine gaan of een koelkast maar ik koos voor wat mij dierbaar was. En dat was zijn plant. Een Pokon Powerplant. Beter bekend als de Drakenbloemplant. Het is een binnen plant.

Ik had niet echt groene vingers maar wilde opa’s plant een waardig bestaan geven 茅n er zelf vreugde aan beleven. Het is toch een soort herdenkening wat je meeneemt. Dus daarom opa’s plant.

Mijn schrik

Na verloop van tijd deed de plant van opa het niet meer. Schrikmoment.聽 Niet opa’s plant weg…

drakenplant opa's plant

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de natuur en op onze manier van tuinieren. Natuurlijk heb je bij bepaalde planten een zonnetje nodig of juist schaduw. Al naar gelang de plant dat wilt. En nodig heeft.

Dus regelmatig maar niet overbodig water geven . Maar je kunt je planten ook op een andere manieren redden. Edelstenen voor planten.

Edelstenen voor planten

Met mijn kennis van edelstenen (en die van anderen) probeerde ik het volgende. En de resultaten zullen je verrassen. Want jij kunt dat ook doen!

Edelstenen voor planten

Planten reageren namelijk heel goed op edelstenen.聽 Opa’s plant was bijna kastje wijlen en kon een flinke oppepper hebben aan edelstenen. Ik gebruikte Bergkristal en Zwarte Toermalijn.

Net als stenen zenden planten hun energie uit. En daarom is een plant met een steen combineren geweldig! Want de plant reinigt het kristal en het kristal geeft de plan meer energie.

Paar tips:

  • Zwarte Toermalijn bevordert de groei en beschermt tegen ongedierte;
  • Aventurijn bevordert de groei;
  • Bergkristal reinigt en zuivert;
  • Jade werkt beschermend.

En zo zijn er nog meer stenen. Zorg er wel voor (mits toepasbaar) dat de stenen in het water liggen dat de plant krijgt. Dat geeft een optimaal resultaat.

NB: Opa’s plant doet het weer geweldig. En een heerlijke herinnering aan hem. Hoe mooi is dat? Jij kunt dat ook doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *