Categorie毛n
Chakra's Reiki Spiritualiteit

Chakra’s uit balans – Voorhoofdchakra

Getekend persoon in lotus houding met 7 chakra's langs een verticale asVandaag deed ik 2 Reiki behandelingen op afstand en het viel me op dat bij beide personen de voorhoofdchakra helemaal vast zat. Ik dacht kijk, dat is een mooie mogelijkheid, laat ik dit eens onderzoeken en er wat meer over leren.

En als ik dan toch ga leren, waarom het niet meteen delen 馃槈

Voorhoofdchakra uit balans

Na wat onderzoek kwam ik er achter dat er 2 basiseigenschappen zijn voor de chakra’s. De chakra kan overactief zijn of onderactief.

Bij overactieve chakra’s probeer je stress en problemen te bestrijden door daar je aandacht op te focussen.

Bij onderactieve chakra’s trek je je terug en focus je de aandacht juist op het vermijden van de situatie.

Doordat de energie bij een overactieve chakra zo gefocust is op het bestrijden en controle houden verstijfd de energie als het ware. Daardoor kan de energie op een gegeven moment niet meer doorstromen waardoor het voelt alsof de chakra helemaal vast zit.

Enkele kernwoorden voor de voorhoofdchakra:

 • Intu茂tie
 • Zelfreflectie
 • Inzicht
 • Waarneming
 • Verbeeldingskracht

En ook interessant deze chakra ontwikkelt in de adolescentiefase.

Kenmerken overactieve chakra:

 • Nachtmerries
 • Obsessies
 • Hallucinaties
 • Waanidee毛n
 • Concentratieproblemen

Kenmerken onderactieve chakra:

 • Slecht geheugen
 • Slechte ogen
 • Ziet geen patronen
 • Ontkenning van wat je ziet.

Rechten van chakra麓s

In een van de boeken* staat iets over de rechten van de chakra’s. Dat sprak me aan en wil ik ook nog even met jullie delen. Iedere chakra heeft dus een fundamenteel recht en wanneer de chakra niet in balans is, is dit het recht dat je ‘verliest’.

Recht van de voorhoofdchakra:
‘Het recht om te zien. Dit recht wordt geschaad wanneer ons wordt vertelt dat wat we waarnemen niet echt is, wanneer dingen met opzet verborgen worden gehouden of ontkend worden (zoals drinken door een van de ouders), of wanneer de diepte van ons inzicht niet serieus wordt genomen.

Wanneer kinderen dingen zien die buiten de grenzen van hun begrip vallen, of wanneer zich regelmatig boze of beangstigende sc猫nes voordoen, vermindert hun vermogen om te zien. Dit kan zowel op het gezichtsvermogen als op subtielere psychische waarnemingen van invloed zijn.’

*Bron: Handboek chakra psychologie – Anodea Judith

Hoe breng je je voorhoofdchakra weer in balans?

Er zijn verschillende manieren waardoor je deze weer in balans kunt krijgen. Denk aan meditaties, visualisaties, yoga etc. Maar wat ook kan werken zijn Reiki behandelingen.

Reiki

Vrouw op behandel tafel en behandelaar die reiki geeft aan haar voorhoofdchakra Reiki is een universele levensenergie die kan helpen de chakra’s weer goed te laten doorstromen. Bij een Reiki behandeling stroomt deze energie door de behandelaar naar de persoon die de behandeling krijgt. Dit kan een fijne manier zijn om de chakra’s weer in balans te laten brengen en de energie weer te laten stromen.

Reactie uit Australi毛

De reacties tot nu toe zijn allemaal positief. Zo heb ik vandaag iemand mogen behandelen die last heeft van slaapproblemen. De behandeling was op afstand en deze persoon zat in Australi毛, afstand maakt echt niets uit bleek maar weer!

Na de behandeling stuurde ik een berichtje maar er kwam een radiostilte. Normaal als ik een behandeling geef vallen mensen regelmatig even in slaap en een uurtje of 2 later hoor ik meestal wel iets. Maar nu helemaal niets…Op een zeker punt begon ik me zelfs een beetje zorgen te maken.

Na ongeveer 8 uur kreeg ik een berichtje: ‘Sorry dat ik niet meer heb gereageerd, ik ben in slaap gevallen en heb de hele nacht doorgeslapen, dat is me in al geen eeuwen meer gebeurd. Zelfs met het licht aan en mijn kleren nog aan!’. Kijkkk daar word ik echt heel blij van.

Dat is een mooie bevestiging hoe Reiki kan je kan helpen.

Natuurlijk is het geen wondermiddel en is het geen garantie dat je na de eerste behandeling meteen helemaal up en running bent. Chakra’s die jaren lang niet in balans zijn geweest hebben de tijd nodig om weer constant goed te stromen.

Reiki uitproberen

Ben je benieuwd en wil je een behandeling op afstand proberen? Neem dan gewoon even contact met me op. De prijzen voor een behandeling zijn op donatie, dus als je het een keertje wil uitproberen kost het je niets, behalve je tijd 馃挅

Dat was het weer voor vandaag. Dank je wel voor het lezen, laat vooral een berichtje achter onderaan de pagina als je vragen of opmerkingen hebt. Of als je gewoon even wat positieve energie achter wil laten kan dat natuurlijk ook 馃槏!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *