Chakra’s en energie: bronnen van levenskracht

Chakra‚Äôs en energie. We kunnen chakra’s niet zien maar ze worden al eeuwenlang beschreven in verschillende religies en culturen. De rishi‚Äôs waren volgens het hindoe√Įsme de zieners. Zij konden chakra‚Äôs waarnemen.

Zij hebben ook ontdekt dat de chakra‚Äôs een essenti√ęle functie hebben. Het zijn namelijk bronnen van energie.

Of knooppunten van energie in je lichaam die je welzijn bepalen. De knooppunten kun je zien als ronddraaiende wielen van energie. Het woord chakra betekent dan ook wiel of rad in het Sanskriet.

Wat is de betekenis van chakra’s?pseoon met 7 chakr√°s

Chakra’s zijn bedoeld om energie in je lichaam te laten vloeien. Op die manier kom je in balans. Want alles in ons leven bestaat immers uit levensenergie. Die nemen we op en geven we ook weer terug. We krijgen ze uit de natuur en de kosmos.

De chakra’s zelf vinden zich terug in ons aura. Een aura is een energieveld dat iedereen om zich heen heeft. Door het opnemen van deze energie worden we opgeladen: spiritueel maar ook fysiek, mentaal en emotioneel.

Chakra’s en energie zijn verbonden

Wanneer je kijkt hoe chakra’s werken, zie je dat ze met elkaar verbonden zijn. Ze werken op op elkaar in.¬† Daarom is het bij het balanceren van chakra’s niet alleen belangrijk om rekening te houden met elk chakra. Maar ook met de naburige centra en de daadkracht door het hele systeem.

Soms heeft iemand een ‚Äėzwak‚Äô aura. Dat wil zeggen dat de¬†energie en ondernemingslust niet optimaal stroomt.

Energie laten stromen via Prana

Wanneer je jouw chakra’s reinigt kan de energie weer lekker zijn gang gaan. Zodat jij je beter voelt en bevrijdt. Dat komt mede door de Prana.

Prana is de drijvende kracht achter het leven. Het bepaalt het functioneren van je lichaam. Wanneer Prana-energie vrij stroomt ervaar je  positiviteit, gezondheid en welzijn. Maar wat als Prana laag is en geblokkeerd? Dan kan het ziektes veroorzaken.  Dus onderschat Prana niet.

Dit doen we letterlijk als we in- en uitademen maar dat doen we ook via onze chakra’s. Chakra’s kunnen levensenergie en wilskracht van buitenaf opnemen, uit de natuur en de kosmos. Deze wilskracht wordt omgezet.  Zodat het ons lichaam zich kan voeden en verspreiden.

Hoeveel chakra’s heeft een mens?

Hoeveel chakra’s er zijn, dat ligt er net aan wie je het vraagt. In de westerse samenleving gaan we meestal uit van zeven chakra’s maar ik heb ook wel gelezen dat we in totaal 114 chakra’s hebben. Wauw!!.

Ontwikkeling van de chakra’s en hun energie

In de eerste levensjaren speelt vooral de eerste chakra een rol, daarna de tweede, derde etc. Van fysiek naar en emotioneel naar geestelijk en spiritueel.

De lagere chakra’s hebben te maken met de basisbehoeften: veilig thuis, voedsel, voortplanting etc. Als de basis stevig is kun je de kwaliteiten van de hogere chakra’s makkelijker gebruiken. Denk hierbij aan verbinden met andere mensen, psychologische groei, en spiritualiteit.

De ontwikkeling loopt alleen lang niet zo vloeiend als je misschien zou willen. Ieder mens is anders en we maken allemaal andere dingen mee.

Vooralsnog baseer ik me op de 7 hoofdchakakra’s (van boven naar onder)

 1. Stuitbeen (rood);
 2. Heiligbeenchakra (oranje);
 3. Keelchakra (groen);
 4. Hartchakra (blauw);
 5. Zonnevlecht (geel);
 6. Derde oog chakra (ligt tussen paars en violet in);
 7. Kruinchakra (paars). 

Voor meer informatie verwijs ik je naar 7 chakra’s en hun onbetwistbate betekenis. En in mijn webshop vind je diverse edelstenen en kristallen, die je kunnen helpen. Je meer energie geven en die je chakra’s weer laten stromen.

 

0
  0
  Je winkelwagen
  Je hebt geen productenTerug naar de winkel
  © Copyright 2022 HappyKarma | Theme: Blossom Thema's | Privacy verklaring