Categorie毛n
Aura Spiritualiteit

Aura – eerste blog

Oeee dit vind ik nu al helemaal leuk. Op een of andere manier hebben aura’s mij altijd geboeid. Misschien juist wel omdat je ze niet kan zien..Tenminste ik kan ze niet zien dan. Dat dat dacht ik tot voorkort in ieder geval.

De laatste maanden..Misschien zelfs wel jaar / 2 jaar ben ik vaak wel wat actiever bezig met het zien van aura’s. Als ik bijvoorbeeld met mijn man ben, met mijn hondje of met mijn vriendinnen dan probeer ik tussendoor ook te kijken of ik hun aura kan zien.

Een paar keer tijdens een lezing als iemand tegen een witte achtergrond staat zie ik wel duidelijk een kleur om iemand heen…Maar dat kan volgens mij ook een soort ehmmm… nabeelden ofzo zijn? Ik had er iets over gelezen maar weet het niet helemaal meer. Wat wel interessant blijft is dat ik me daar eerst niet bewust van was en nu wel.

Doordat ik bewuster ben merk ik ook dat ik meer ga zien en dat meer dingen mij opvallen. Misschien komt het ook wel doordat ik nu beter weet naar wat ik op zoek zou moeten gaan of wat ik zou moeten zien.

Ik vind het erg leuk dat ik de komende tijd meer ga leren over aura’s en ik zal ook het een en ander delen via mijn blogs.

Wat is een aura?

Een aura is een naam voor een menselijk energieveld. De mens heeft een universele energie om zijn of haar lichaam heen en deze bestaat uit verschillende lagen.

Hoe verder de aura van het lichaam af is hoe fijner de substanties zijn en ook hoe hoger de vibraties zijn.

Uit welke lagen bestaat de aura?


Volgens mij zijn er verschillende meningen / voorstellingen van de aura maar voor dit blog ga ik even uit van het boek ‘Licht op de aura’ van Barbara Brennan. In haar boek wordt er uitgegaan van 7 verschillende auralagen.

  • De eerste 3 lagen zijn verbonden met het fysieke niveau.
  • De 4e laag is het astraal lichaam – de brug tussen het fysieke en het spirituele.
  • De laatste 3 lagen bevinden zich op het spirituele niveau.

Silhouette met een donkere achtergrond en een aura erom heen.De oneven lagen hebben een bepaalde structuur en de even lagen hebben een vloeistofachtige substantie. De even lagen nemen de vorm aan dankzij de structuur van de oneven lagen.

Elke volgende laag doordringt de laten eronder inclusief het fysieke lichaam en elke aura laag staat in verbinding met een bepaalde chakra.

Laag 1: Etherisch lichaam – (lager etherisch aspect)

(Een tweede lichaam van de mens, bestaande uit fijne materie (maar minder fijn dan het astraallichaam))

De eerste laag van de aura is het etherisch lichaam en ligt op 0,5 en 5cm van het lichaam af. Deze aura bestaat uit een bepaalde structuur van krachtlijnen. Het is als het ware een duplicaat van het lichaam met dezelfde opbouw als het fysieke lichaam.

De webachtige structuur is altijd in beweging en deze is te zien als blauwachtig-wit licht. Het etherisch lichaam zelf is lichtblauw tot grijs.

Laag 2: Emotioneel lichaam – (lager emotioneel aspect)

De tweede laag in de aura is het emotioneel lichaam. Het ligt 2,5 tot 7,5cm van het fysieke lichaam af en is verbonden met gevoelens. Dit emotioneel lichaam is geen duplicaat zoals in de eerste auralaag het geval is.

De tweede aura laag is zichtbaar als gekleurde wolken van een fijne substantie. Ook deze laag is constant in beweging en doet dit vloeiend. De kleur van deze laag is afhankelijk van hoe de persoon zich op dat moment voelt. Voelt de persoon zich bijvoorbeeld verward? Dan kan dat zich uiten in een donkere modderige wolk. Is deze persoon in zijn of haar kracht? Dan kan je een duidelijke heldere wolk waarnemen.

Laag 3: Mentaal lichaam (mentaal aspect)

De derde auralaag, het mentale lichaam, dat licht 7 tot 20cm van het fysieke lichaam af en deze is verbonden met gedachten en mentale processen. Deze laag is te zien als een helder, geel licht en straalt uit boven het hoofd en schouders die het hele lichaam omgeeft. Hoe meer focus er is op het denken, hoe geconcentreerder er gedacht word, hoe helderder het licht is.

Hmmm ik vind van mezelf dat ik heel veel denk, heel geconcentreerd ook…zou ik dan een oogverblindend licht zijn voor de mensen die mijn aura kunnen zien?

De derde laag is een oneven laag en bestaat ook uit een bepaalde structuur. Dit is de structuur van onze idee毛n. De gedachten kunnen gezien worden als vormen, een soort vlekken die je ziet met verschil in helderheid.

Laag 4: Astraal lichaam – brug tussen fysieke en spirituele

De vierde auralaag word het astrale lichaam genoemd. De laag ligt 15 tot 30cm van het fysieke lichaam af en deze laag is vormeloos. Ze zeggen dat het astrale lichaam oneindig is en de toegang vormt tot de Bron.

Hmm dat klinkt dan als de beste aura laag? Of de speciaalste? Ik weet niet of je het op die manier moet verwoorden maar ik vertrouw erop dat jullie wel weten wat ik bedoel ;). Reacties, opmerkingen of vragen hoor ik trouwens graag van jullie onder aan het artikel!

Deze 4e auralaag, het astrale lichaam laat zich zien als kleurenwolken vermengd met d e kleur roze. De kleur van de liefde. Dit is het niveau waar vaak uitwisseling tussen mensen plaats vind zonder dat ze zich er bewust van zijn. Hierbij gaat het om pure zuivere, pure interactie.

Laag 5: Etherisch-causale lichaam – (fysiek aspect) – (Blauwdruk voor het etherische lichaam)

De 5e laag is het etherisch-causale lichaam en ligt 45 – 60cm van het fysieke lichaam af. Deze laag bevat alle vormen die op het fysieke niveau bestaan in de vorm van een blauwdruk.

De eerste laag ontleent zijn structuur aan de vijfde laag omdat het de vorm aanneemt van die blauwdruk.

Wanneer er op de eerste laag, (het etherische lichaam) een ziekte gevormd word dan moet er op de 5e laag (etherisch-causale lichaam gewerkt worden aan het herstel. Klanken zijn een goede manier om te helen en hebben op dit niveau de sterkst helende kracht.

De 5e laag heeft een smalle ovaalachtige vorm en lijkt opgebouwd te zijn uit doorzichtige lijnen op een kobaltblauwe achtergrond.

Laag 6: Universeel liefdeslichaam (emotioneel aspect)

De 6e auralaag is het universeel liefdeslichaam. Dit klinkt gewoon mooi :). Deze laag ligt 60 – 80cm van het lichaam af. Op dit niveau is het mogelijk om je een te voelen met het universum waar liefde en licht is in alles wat er bestaat. Je kunt dit niveau bereiken door onder meer meditatie.

Op dit niveau is er sprake van verruimd bewustzijn. De onvoorwaardelijke liefde op dit niveau stroomt wanneer er verbinding wordt gelegd tussen een open hartchakra en een open universele liefdeschakra. Deze laag, het universele liefdeslichaam is te zien als een glinsterend pastelkleurig licht met een zuivere/gouden gloed en een schittering van opaalachtige kleur.

Laag 7: Ketherisch-causale lichaam – (mentaal aspect) – (Mentale laag van het spirituele gebied)

De laatste aura laag is de ketherisch-causale lichaam. Dit is een laag met structuur die 75 – 100cm van het fysieke lichaam afligt. Deze laag is samengesteld uit fijne gouden / zilveren draadjes die de hele aura bij elkaar houden. In deze laag worden alle chakra’s met elkaar verbonden als een soort van netwerkstructuur van het fysieke lichaam. Een soort hologram.

Deze laag bevat alle informatie van de chakra’s en houdt de informatie bij elkaar. Alles werkt hier samen en ook kun je hier de zogenaamde ‘banden’ terug vinden. Dit zijn gekleurde lichtstroken en deze verbinden je met je vorige levens. Er is een ‘band’ rondom het hoofd/nekgebied en die bevat meestal een vorig leven dat je in dit leven moet uitwerken.

In deze laag is ook je levensplan opgeslagen, dat is een plan met thema’s die je in dit leven zou willen uitwerken en welke lessen je zou willen leren.

Je kunt je afstemmen op je 7e auralaag en daarmee je trilling verhogen. Wanneer je dit doet kun je eenheid ervaren met alles en iedereen om je een. Op dat moment zal je het eenheidsbewustzijn ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *