Categorie毛n
Chakra's Spiritualiteit Van alles en nog wat

Chakra’s scannen

Zijn je chakra’s in balans? Door de chakra’s te scannen kom je er achter waar je lichaam, geest en/of ziel aandacht nodig heeft. Je kunt dit bij jezelf doen maar je kunt dit ook voor je cli毛nten doen.

Chakraschan uitvoeren

Voordat je begint met een behandeling zoals bijvoorbeeld een reikibehandeling kun je een chakrascan uitvoeren. Hierbij laat je de persoon staan en hou je je handen op enige afstand van het lichaam. Ga met je handen over de 7 chakra’s heen. Ik doe dit altijd van boven naar beneden.

Getekend persoon in lotus houding met 7 chakra's langs een verticale asStart met je handen bij de kruinchakra. Wat voel je? Voel je hitte? Kou? Voel je de chakra blazen of zuigen? Elke sensatie heeft een andere betekenis. Het is goed om de chakra’s op een holistisch niveau te scannen. Dit betekent dat je voelt op verschillende niveaus namelijk: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.

Wanneer je kou voelt bij een chakra kan dit betekenen dat de chakra geblokkeerd is. Voel je juist hitte dan kan het betekenen dat er wat energie in mag. Het is ook mogelijk dat je een chakra voelt zuigen of blazen. Blazen betekent dat er energie uit moet en zuigen kan betekenen dat er energie in mag.

Natuurlijk zijn dit slechts indicaties, luister hierbij heel goed naar je eigen gevoel. Ik denk dat je dit het beste onder de knie krijgt door heel veel te oefenen.

Nog wat tips over het scannen van chakra’s

Het is goed om tussen elke chakra even je handen schoon te wrijven. Op die manier neem je de energie van de ene chakra niet mee naar de volgende chakra.

Je kunt per chakra aanvoelen welke kant hij op draait, hoe groot de chakra is, of hij soepel draait of dat het misschien voelt alsof er een slag in het wiel is. Hierbij is het belangrijk dat je goed leert te voelen op alle holistische niveaus.

Ik ben ook pas net begonnen, heb je nog tips voor me of voor anderen laat ze hieronder achter in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *