Wat is een Carneool?

3 x carneool onder elkaarCarneool is een edelsteen. VariĆ«rend in kleur van donkergeel naar rood en bruin. In Egypte werd een carneool vaak meegegeven aan een overledene. De steen stond daar bekend als “Bloed van Isis”, de godin van onder andere vruchtbaarheid, leven en dood. Door zo’n edelsteen mee te geven zou die helpen om de ziel van de overleden persoon vreedzaam te laten heengaan naar het hiernamaals.

Tegenwoordig worden er hele andere betekenissen en waarden aan de carneool gegeven.

Kracht van de edelsteen

Wie herkent zich niet in ƩƩn of meerdere situaties. Lusteloosheid, stress, een laag zelfbeeld, slapeloosheid en ongecontroleerde emoties. Of een gebrek aan assertiviteit, zowel privƩ als op de werkvloer. Geen nee durven zeggen. Een jachtig leven. Het gevoel dat alles je overkomt maar je geen controle hebt over die gedachten.

Carneool kan je hierbij helpen. Het is geen wondersteen maar kan een aantal blokkades opheffen. Waarbij je onder andere kunt denken aan:

 • gebrek aan concentratie;
 • geen of weinig focus hebben;
 • koude handen en voeten (en dus weinig bloeddoorstroming);
 • geen of weinig motivatie om iets te ondernemen;
 • angst- en paniekstoornissen;
 • negatieve emoties;
 • een slechte spijvertering en/of stofwisseling;
 • pijn in gewrichten en botten.

Pilletje van de dokter of een andere oplossing

Bij een burn-out of een depressie zijn we geneigd om snel naar de dokter te rennen. En vragen we om een antidepressiva of een oxazepammetje. Op zich is daar niks mis mee als je daarvoor kiest. Maar het kan ook anders. Dat laat trouwens onverlet dat je met een gebroken been wel degelijk onder het mes moet. Of met een beroerte op de IC belandt.

3 x carneool onder elkaarWat een carneool doet is je weer laten aarden. Dat je met beide benen op de grond komt te staan. Weer in contact komt te staan met wat de aarde ons geeft.

Dat zorgt ervoor dat je gedachten niet alle kanten op vliegen. Dat je beseft dat je in het hier en nu leeft. En je daarop focust. Dat is het begin. En deze mooie edelsteen geeft je die kracht. Het doorzettingsvermogen en de energie om door te pakken. Op die manier wordt jouw leven weer van jou.

Hoe een carneool tot succes leidt

Carneool zorgt ervoor dat jouw levenskracht en assertiviteit toenemen. Daarnaast kan het ook problemen op het gebied van intimiteit wegnemen en gebrek aan creativiteit laten groeien. Kortom: heb jij behoefte aan:

 • meer zelfvertrouwen;
 • moed om obstakels te overwinnen waar je tegenop ziet;
 • vitamines en mineralen, die beter opgenomen en onder andere effect hebben op je huid;
 • betere stofwisseling;
 • als “softie” wat voor de maatschappij wilt betekenen maar niet weet hoe;
 • en alle andere bovengenoemde problemen.

Probeer dan de carneool eens uit. Hij geeft je moed en vertrouwen om in jezelf te geloven. Want jij mag er zijn! De edelsteen maakt je sterker omdat je kracht ervan ervaart. Creatiever wordt. Actie durft te ondernemen. Blokkades worden opgeheven. Je komt beter in je vel te zitten.

Carneool activeert het eerste, tweede en derde chakra. Heel kort door de bocht staan die voor ik BEN (voor gezondheid en rust), ik VOEL (kracht, energie en plezier) en ik DOE (wilskracht, spanning loslaten en emotionele kalmte).

Het is een wisselwerking tussen lichaam en geest. Never ever give up. Het is een cadeautje voor jezelf. Waarvan je niet van de ene dag op de andere maar naar verloop van tijd de vruchten plukt.

Mediteren

Een prima idee is om met de carneool te mediteren. Nog nooit gedaan? Meditatie vergt oefening. Op YouTube vind je tal van voorbeelden. Ik weet dat het in het begin lastig is omdat je gedachten alle kanten opvliegen. Probeer door te zetten. Al is het maar een paar minuten per dag. Je kunt het aan het begin van de dag doen, in je lunchpauze of ‘s avonds.

Wat kost een carneool?

Vooraanzicht carneoolVoor de prijs hoef je het niet te laten omdat ze al vanaf ā‚¬6,49 via mijn webshop te koop zijn. En misschien ben je ook geĆÆnteresseerd in andere edelstenen zoals de Shiva lingam.

Bronvermelding
De kristallen gids – Judy Hall
De kracht van kristallen – Emma Lucy Knowles

Daarnaast berust de verstrekte informatie niet op wetenschappelijke studies. Het is derhalve geen medisch advies maar wel een andere manier om zinvol in het leven te leren staan.