Shiva Lingam op houderOp deze pagina vertel ik meer over de Shiva Lingam, een van mijn favoriete stenen.

Herkomst van de Shiva Lingam

Shiva Lingam komt uit India. Zijn vindplaats is de Narmada rivier, die meer dan 1289 kilometer lang is. Volgens de hindoe茂stische mythologie is het een van de zeven heiligste rivieren van India. De rivier ligt hoog in het Mandhata gebergte in de Himalaya. In dit gebergte ligt ook de hoogste berg ter wereld, namelijk de Mount Everest.

De stenen worden heel lang meegevoerd door het water van de Narmada rivier. Ze komen met van alles en nog wat in aanraking. Daardoor zijn ze mooi gepolijst. Het blijft een puur natuurlijk product. Ze kunnen verschillen in kleuren en tinten, maar elke steen heeft een bruine kleur.

De kleuren en patronen zijn afhankelijk van de aanwezigheid van ijzeroxide. Men vermoedt dat een meteoriet de rivierbedding ongeveer 15 miljoen jaar geleden bedekte. Dat hielp bij het cre毛ren van de Shiva Lingam.

Hoofd van een Shiva beeld met een zonsondergang op de achtergrond

Heilige steen

De Shiva Lingam wordt beschouwd als een heilige steen in de Hindoe茂stische traditie omdat het een belangrijk symbool is voor de god Shiva en zijn kracht en energie. Het wordt gezien als een manifestatie van de god zelf en als een medium om met hem te communiceren.

Volgens de Hindoe-mythologie hadden de god Brahma en god Vishnu eens een discussie over wie de grootste god was. Toen verscheen er plotseling een enorme pilaar van licht die zich uitstrekte tot in de oneindigheid. De twee goden besloten om de pilaar te onderzoeken en Brahma ging naar boven, terwijl Vishnu naar beneden ging. Beiden kwamen echter niet terug en toen realiseerden ze dat de pilaar het lichaam van Shiva was.

Daarom wordt de lingam gezien als een symbool van de oneindigheid van de godheid en de vereniging van alle dingen in het universum. Het is ook geassocieerd met de creatie, bescherming en vernietiging van het universum.

Het vereren en aanbidden van de Shiva Lingam in tempels en thuisaltaren is gebaseerd op de overtuiging dat het een heilige steen is. Mensen geloven dat door te bidden voor de shivling of het aanraken ervan, zij in contact komen met de godheid en daardoor verlichting en verlossing kunnen verkrijgen.

Samensmelting door de Shiva Lingam

De vorm van de Shiva Lingam staat voor het mannelijke aspect van de schepping en creatie en kennis. De tekening van de steen met de rood getinte kenmerken staat voor het vrouwelijke: energie en wijsheid. Of anders gezegd: wanneer je naar de mannelijke kant van de steen kijken, dan zie je de fallische vorm. Als je naar de vrouwelijke kant van de steen kijkt, dan kun je het ei zien. Als je naar de steen als geheel kijkt zie je de eenheid van de mannelijke en vrouwelijke principes.

Zo werkt de Shiva Lingam

Shiva Lingam is een bijzondere steen als het gaat om het verhogen van onder andere vruchtbaarheid en seksualiteit. Ook geeft de steen meer vertrouwen en brengt en houdt je beter in balans. Het brengt de vrouwelijke en mannelijke energie samen.

Setje van 2 shiva stenen in zwart doosjeZo ontstaat er een evenwicht tussen je fysieke en lichamelijke gezondheid. De symmetrisch afgeronde uiteinden van de Shiva Lingam zorgt voor energiestabilisatie Ze hebben een positieve invloed op het geheugen en je bewustzijn wordt be茂nvloed waardoor ben je beter in staat om de echte betekenis van het leven te zien.

Zie het als een transformatie. Je doorbreekt oude patronen en maakt plaats voor nieuwe. Kortom, je bevordert hiermee je spirituele bewustzijn. Goed dus voor iedereen, die op zoek is naar harmonie en balans in zijn of haar leven. Het biedt bescherming en aarding van het lichaam en de algehele energie.

Daarnaast kan deze mooie edelsteen door zijn intense trilling helpen bij problemen op seksueel gebied. Verder heeft hij een positieve werking op seksuele problemen, vruchtbaarheidsproblemen en op de voortplantingsorganen.

Ademhalingstechnieken en mediteren

Met deze steen kun je door ademhalingstechnieken de doorstroming van energie in je lichaam bevorderen. Daarnaast is de steen ideaal voor meditatie. Meditatie is gericht op het hier en nu. Het helpt je te ontspannen en gepieker tegen te gaan. Dankzij deze steen kun je diep mediteren en de karmische oorzaken van alle problemen in je leven ontdekken. Op YouTube vind je diverse oefeningen, die je met de Shiva lingam kunt doen.

Ge茂nteresseerd geworden in de Shiva Lingam? In de webshop kun je hem bestellen. Voor vragen kun je natuurlijk altijd een berichtje sturen. Hieronder vind je een aantal producten met deze steen. Wil je liever een pakketje op maat? Neem dan ook gerust contact met me op en dan maken we er samen iets moois van!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel
    漏 Copyright 2022 HappyKarma | Theme: Blossom Thema's | Privacy verklaring