Seleniet kristal: rust en balans in je leven

Herkomst van de Seleniet

Seleniet kristal is vernoemd naar Selena, de Griekse maangodin. Het kristal staat ook bekend als Woestijnroos of Satijnspaat. Dat laatste komt door de glans die het kan hebben. Ā Het is een engelensteen of kristal.

De kristallen worden met name gevonden in De Verenigde Staten, Rusland, Oostenrijk en Mexico. Maar ook in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen en Griekenland.

Mineralen

Mineralen zijn nuttige stoffen, die uit de grond worden gehaald. Denk hierbij aan erts en aardolie. Het kunnen ook stoffen zijn, die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren, zoals kalk en fluor.

Alle edelstenen en kristallen bestaan uit mineralen. Dat betekent niet in dat elk mineraal een edelsteen of kristal is. Er wordt bijvoorbeeld keken naar de hardheid en hoe een mineraal qua samenstelling in elkaar zit. Een ingewikkeld proces.

Rust en een vredig gevoel met de Seleniet

seleniet stenen

De seleniet is een kristal, die zorgt voor verbondenheid met de aarde. Hij geeft je rust. Ideaal om te gebruiken bij bijvoorbeeld een meditatie. Voor de kracht van een eenheidsgevoel (jezelf verbonden voelen), vreedzaamheid en het stimuleren van goede intenties.

Ook om contact te maken met engelen, andere dimensies en blokkades op te heffen.

Het werkt dus ontspannend, rustgevend, inzicht gevend en biedt beschermin. Seleniet verwijdert negatieve energie uit je aura. Heb je last van verwarrende gedachten? Of zit je in een moeilijke situatie?

Dan is deze steen uitermate geschikt voor jou. Je krijgt namelijk meer inzicht hoe je een probleem aan kunt pakken en op kunt lossen. Geen of minder gepieker.

Het zorgt ervoor dat je op emotioneel vlak weer in balans komt. Het kan ook vermoeidheid wegnemen. En het is een kristal waar je ook vrolijk van wordt. Je kunt hem aan het eind van de dag gebruiken om je bewust te maken wat je bereikt hebt.

De seleniet en het chakra’s
Seleniet werkt ondersteunend op bijna alle chakraā€™s (zie ook hieronder bij de kleuren) maar met name op het kruinchakra. Dat is het chakra bovenop je hoofd. Dit chakra ondersteunt onder andere spirituele verbinding, creativiteit en compassie.

Seleniet kristal in de woonruimten

Het kristal kun je ook voor je woonruimten gebruiken en plaatsen. Het heeft daar namelijk een positieve invloed op. Net als bij jezelf creĆ«ert het een hele fijne, rustige en beschermende Ā atmosfeer. Zodat je lekker kunt ontspannen en je gedachten kunt ordenen.

Kleuren van de Seleniet kristal

Seleniet kristal kan puur wit, oranje, blauw, bruin of groen van kleur zijn. Iedere kleur heeft weer zijn voordelen voor jou en je gezondheid.

Ik som ze hieronder kort op:

    • groen:Ā  gaat huidveroudering tegen en heeft een positieve invloed op de botstructuur. Naast de positieve invloed die hij heeft op het kruinchakra werkt het ook op het hartchakra;
    • blauw geeft grip op je gedachten. Als je het gebruikt bij het mediteren komt vaak het probleem waarmee je worstelt naar boven.Vrouw die nadenkt Werkt ook op het keelchakra. Tegen gespannenheid maar ook heeft het een positieve werking op de ruggengraat, de hersenen en versterkt je weefsel;
    • oranje-bruin is goed wanneer je met engelen werkt;
    • wit werkt beschermend, ontspannend en geeft inzicht. Het bevordert harmonie, rust en balans.

Reinigen en waarschuwing

Wees voorzichtig met het reinigen van seleniet. Hij breekt makkelijk en is dus kwetsbaar. Gebruik geen water want dan lost hij op en dat is zĆ³ zonde. Dat is mijn tip. In mijn webshop bied ik diverse reinigingsmiddelen aan.

Voor een optimale werking van een edelsteen of kristal moet je er wƩl goed voor zorgen.

Waarom?

Positieve energie die edelstenen en kristallen afgeven moeten regelmatig aangevuld worden. Zodat de negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft schoongemaakt wordt. En weer als positief gaat werken. Zo simpel is het.

Vragen zijn altijd welkom en ik beantwoord ze graag met liefde en plezier

Heb je vragen of dit kristal of andere producten? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik wens je veelĀ  liefde, geluk en balans. Volg happykarma.nl ook op Instagram voor het laatste nieuws en aanbiedingen.

Bronvermeldingen:

Deels gebruikte bronnen ziijn:

  • De kristallen gids – Judy Hall;
  • De kracht van kristallen – Emma Lucy Knowles