IJzerpyriet voor krachtig geneesmiddel

De herkomst van IJzerpyriet

IJzerpyriet vind je vooral in Groot BrittanniĆ«, Canada, Peru en Chili. Pyriet staat ook bekend als “Fool’s Gold”. Fool’s Gold kan namelijk een van drie mineralen zijn. Het meest voorkomende mineraal, dat voor goud wordt aangezien, is pyriet.Goudkleurig stkje IJzerpyriet

Helaas is Pyriet een ijzererts die andere kwaliteiten heeft dan goud. Maar het kan je mooie dingen brengen!

Wat is de betekenis van IJzerpyriet

IJzerpyriet is eenĀ  prachtige edelsteen. IJzerpyriet valt onder de algemene soorten pyriet. De steen staat in verbinding met de elementen aarde en vuur. Hierdoor kun jij jouw energie van de aarde te verbinden en deze weer lekker door je lichaam laten stromen.

De chakra’s en de zonnevlecht

Als je enigszins bekend bent met de chakra’s, dan moet je weten dat IJzerpyriet voornamelijk invloed heeft op het derde chakra. Voor vitaliteit, kracht, creativiteit en doorzettingsvermogen. Maar wat is het derde chakra?

Het 3e chakra staat ook wel bekend als de zonnevlecht. De kleur is geel. Een stralende kleur. Het geeft gevoel van controle over jezelf waardoor je persoonlijke doelstellingen kunnen halen.

Dit chakra maakt je sterker als persoon. Centraal staat “Ik kan en ik wil”.

Het is de schakel tussen het onderbewuste en het bewuste. Eigenlijk hebben alle 7 hoofdchakakra’s invloed op het derde chakra. Het bevindt zich net boven je navel. En het heeft daardoor onder andere invloed op je spijsvertering.

Wanneer het in disbalans is verlies je jouw eigenwaarde. Je gaat meer op zoek naar bevestiging van anderen en durft minder te vertrouwen op jezelf. Dat is iets wat je natuurlijk wilt vermijden.

Kom op met dat zelfvertrouwen en kracht door de IJzerpyriet

Pyriet helpt je om tegen je angsten te vechten en tot actie over te gaan. Positiever in het leven te staan. Je krijgt hiermee als ware een bescherming ten aanzien van je energie. Zo helpt Pyriet bij het lekken van energie uit je lichaam. Stukjes IJzerpyriet

Heb jij een minderwaardigheidscomplex?Ā Of heb je een mentale blokkade? Terwijl je doorgaans een creatief persoon bent. En lekker qua vitaliteit in je vel zit. Meer levenskracht hebt.

Dan wil je je weer energiek en krachtig voelen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Daarbij kun je vragen stellen hoe dat komt, die blokkades. Hoe dat te verhelpen om weer door te kunnen zetten. Meer uithoudingsvermogen te creƫren, meer creativiteit en andere factoren. Die invloed hebben op je mentale en fysieke gezondheid. Want dat is toch wat je wilt.

Nou, dan is deze steen ideaal voor jou. Minder afwachten, meer doen! Meer kracht ervaren, die je op mooie maar ook op minder mooie dagen helpt.Ā  Zodat je niet alleen jezelf kunt helpen maar ook anderen.

Een paar voorbeelden hoe de IJzerpyriet te gebruiken:

 • leg hem onder je kussen voor een betere nachtrust;
 • zet hem op je bureau voor meer creativiteit.

Hoe het werkt voor je gezondheid

Hieronder som ik een aantal voordelen op, die IJzerpyriet op je gezondheid kan hebben:

 • betere leverfunctie;
 • goed voor het zenuwstelsel;
 • bevordert het ademhalen (denk aan astma en bronchitis);
 • helpt tegen bloedarmoede;
 • geeft een betere spijsvertering;
 • helpt je meer inzicht, balans, zelfkennis en duidelijkheid te krijgen;
 • werkt pijnstillend en kan kramp voorkomen (denk aan menstruatieklachten);
 • zorgt voor een gezonde slaap.

NB: Deze werkingen zijn niet wetenschappelijk bewezen maar worden door veel erkende therapeuten onderkend en gesteund.

Reiniging van IJzerpyriet: waarschuwing!

Pyriet kun je beter niet met water reinigen omdat er dan een kans bestaat dat het gaat roesten. Het bevat namelijk, de naam zegt het al, ook ijzer.

Daarom heb ik in mijn assortiment “reinigen en smudgen” diverse producten, die jouw edelstenen en kristallen op een veilige manier kunnen schoonmaken.

Heb je vragen, dan kun je altijd contact met me opnemen. Bekijk ook even dit IJzerpiet.

Wellicht voor jou ook interessant:

Deels gebruikte bronnen zijn:

 • De kristallen gids – Judy Hall
 • De kracht van kristallen – Emma Lucy Knowles