Silhouette in mediatiehouding met hart chakra uitgelegdEen hartchakra meditatie is een spirituele oefening gericht op het openen en in balans brengen van het hartchakra, ook bekend als Anahata in het Sanskriet.

De hartchakra bevindt zich in het midden van de borst, net boven het hart, en wordt geassocieerd met liefde, compassie, acceptatie en verbondenheid. Het is het vierde chakra in het systeem van de zeven belangrijkste chakra’s die langs de ruggengraat lopen, vanaf de basis van de ruggengraat tot de kruin van het hoofd.

Een hartchakra meditatie kan verschillende vormen aannemen, maar het algemene doel is het bevorderen van een gevoel van onvoorwaardelijke liefde, zowel naar jezelf als naar anderen, en het bevorderen van genezing en balans in emotionele kwesties. Deze meditaties kunnen helpen bij het loslaten van oude kwetsuren, het vergroten van empathie en het verdiepen van relaties.

Hoe voer je een hartchakra meditatie uit?

 1. Zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Ga comfortabel zitten of liggen, met je rug recht om de energiestroom te bevorderen.

 2. Sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Adem een paar keer diep in en uit om je lichaam en geest te ontspannen.

 3. Visualiseer een groene of roze licht dat in het midden van je borst, bij je hartchakra, schijnt. Groen staat voor heling en balans, terwijl roze geassocieerd wordt met liefde en compassie.

 4. Adem in en stel je voor hoe dit licht helderder en warmer wordt, zich uitbreidt door je lichaam en elke cel met liefde en genezing vult.

 5. Bij elke uitademing laat je gevoelens van pijn, verdriet of negativiteit los. Stel je voor hoe ze worden vervangen door gevoelens van liefde, vrede en verbondenheid.

 6. Herhaal een positieve affirmatie gerelateerd aan het hartchakra, zoals “Ik ben liefde”, “Ik sta open voor liefde” of “Ik vergeef mezelf en anderen”.

 7. Sluit de meditatie af door jezelf te bedanken voor het nemen van de tijd voor deze oefening. Wanneer je klaar bent, open je langzaam je ogen en kom je terug in het huidige moment.

Een hartchakra meditatie kan dagelijks of zo vaak als nodig uitgevoerd worden. Het is een krachtige manier om je emotionele welzijn te verbeteren en een dieper gevoel van verbinding met de wereld om je heen te cultiveren.

Persoon zittend in meditatieve houding met focus op het hartchakra, omgeven door serene natuur en stralend groen of roze licht.

0
  0
  Je winkelwagen
  Je hebt geen productenTerug naar de winkel
  漏 Copyright 2022 HappyKarma | Theme: Blossom Thema's | Privacy verklaring