Amethist en haar informatie

Amethist steenAmethist is een soort kristal dat voorkomt in verschillende delen van de wereld, waaronder Braziliƫ, Bolivia, Zuid-Afrika, Rusland en de Verenigde Staten. Het is een soort kwarts en wordt geclassificeerd als een mineraal.

De amethist is een van de meest voorkomende soorten kristallen en wordt vaak gebruikt in sieraden en andere decoratieve objecten.

Uiterlijk Amethist

Amethist heeft een violette kleur die variƫert van licht tot donkerpaars en wordt gevormd wanneer kwarts wordt blootgesteld aan hoge temperaturen en hoge druk in de aarde. De kleur van de amethist wordt veroorzaakt door het gehalte aan ijzer en aluminium in het kristal.

Wat wordt er gezegd over de amethist?

Amethist wordt gezien als een symbolische steen die wordt geassocieerd met wijsheid, kracht en reinheid. Het wordt ook vaak gebruikt in meditatie en wordt gezien als een stenen die kan helpen om de geest te kalmeren en te concentreren. Amethist wordt ook gezien als een helende steen en wordt soms gebruikt om emotionele blokkades op te heffen en de emotionele balans te herstellen.

Amethist slaapsteen

Getekende maan met sterrenDe amethist wordt ook wel de slaapsteen genoemd en is bekend om haar vermogen om een goede nachtrust te bevorderen. Word je geplaagd door malende gedachten of heb je problemen met in- en doorslapen of nachtmerries? Plaats dan een stukje amethist op je nachtkastje of onder je hoofdkussen en je zult weer misschien weer beter slapen. Zelf heb ik ook een groot stuk amethist naast mijn bed zijn en zijn de reacties van andere mensen om me heen ook positief.

Daarnaast kan amethist je dromen ook intenser maken. Zet dus een pen en papier op je nachtkastje en schrijf direct na het wakker worden op wat je hebt gedroomd. Misschien krijg je wel een bijzondere boodschap uit het dromenrijk šŸ™‚

Amethist kopen?

Enthousiast geworden over de amethist en wil je er zelf een kopen? Misschien zit hier iets voor je bij!

Ik heb ook altijd dingen op voorraad die nog niet in de webshop staan. Wil je een kijkje nemen in mijn voorraad? Stuur me dan gewoon even een berichtje!