Categorieƫn
Reminders Spiritualiteit Van alles en nog wat

Zonnestorm 18 augustus 2022

Op sommige plekken was het al te zien in het nieuws, de zonnestorm kan er voor zorgen dat de GPS in de war gebracht wordt. Maar niet alleen de GPS kan in de war worden gebracht ook hoog gevoelige mensen kunnen fysiek last hebben van deze zonnestorm.

Voelde je je deze week anders? Misschien een beetje angstig? Nerveus? Bezorgd? GeĆÆrriteerd of gejaagd? In ieder geval een gevoelletje waar je niet helemaal je vinger op kon leggen? Misschien is deze zonnestorm daar wel de oorzaak van!

Wat is een zonnestorm?

Bij een zonnestorm spuwt de zon gas en magnetische deeltjes de ruimte in die uiteindelijk zelfs bijna de snelheid van het licht bereiken. Wanneer dit gebeurd kun je spreken van een zonnestorm.

Door de hoge snelheden van de zonnestorm kunnen ze een invloed hebben op het aardmagnetisch veld. Als een zonnestorm invloed kan hebben op aarde door bijvoorbeeld tornado’s, vulkaanuitbarstingen of aardbevingen te veroorzaken is het niet gek voor te stellen dat het op ons mensen natuurlijk ook invloed kan hebben.

Wat voor effect kan het op ons hebben?

Een zonnestorm kan invloed hebben op verschillende niveaus. Op het mentale niveau en het emotionele niveau kan het onrust met zich meebrengen. Je kan je bijvoorbeeld nerveus en angstig voelen zonder dat je eigenlijk precies weet hoe dat nou komt. Onrustig slapen is trouwens ook een eigenschap die daar bij hoort en pfffoe! Daar heb ik ook last van gehad.

Doordat de zonnestorm op het mentale en het emotionele niveau onrust mee brengt is het niet gek als het op een gegeven moment uitwerkt op het fysieke lichaam. Zelf merk ik bijvoorbeeld deze week dat ik hele stijve kaken heb. Dat klinkt gek, maar het voelt alsof continu zo gejaagd ben dat ik mijn kaken op elkaar zet. Een soort schrap zetten voor wat komen gaat..En dan uren aan uren achter elkaar.

Ik las ergens dat een zonnestorm nieuwe energetische informatie met zich mee brengt. Deze informatie is nieuw en ons lichaam moet daar aan wennen. Dat wennen kan een hoop energie kosten en daarom is het goed om tijdens dit soort periodes veel water te drinken en rust te nemen.

Wat voor mij ook werkt is aarden. Ik heb tegenwoordig een plekje gemaakt in mijn tuin. Dat hoeft niet heel moeilijk te zijn. Zelf heb ik gewoon wat tegels uit de grond getrokken.. lees; dat heb ik mijn man laten doen lol, en nu zit ik regelmatig op een stoeltje met mijn blote voeten in de aarde. #aanrader kan ik je vertellen!

Wie weet ga ik in de toekomst nog wel wat meer over zonnestormen opzoeken en delen via mijn blog. Hebben jullie trouwens iets gevoeld? Resoneert het bericht met wat je deze week hebt gevoeld? Let me know! šŸ’–

2 reacties op “Zonnestorm 18 augustus 2022”

1 nacht van amper 3 uur slapen gehad, een onbestemd gevoel van onrust, heel veel gedroomd (een opeenstapeling van vreemde, chaotische dingen). Een gevoel alsof er iets in de lucht hangt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *