Edelstenen Spiritualiteit

Edelstenen en neuropathie

Amazoniet trommelstenen

Een aantal weken geleden kwam er een meneer aan mijn kraam met de vraag of ik misschien edelstenen had die konden helpen bij zijn neuropathie. Ehhh, dat wist ik zo uit mijn hoofd niet maar ik beloofde hem een onderzoek te doen!

Nu een paar weken later heb ik een klein onderzoekje gedaan en ik dacht..Dat kan ik natuurlijk ook hier in mijn blog delen! Dan hebben misschien andere mensen er ook iets aan 馃挅.

Wat is neuropathie

Neuropathie is een aandoening in de zenuwen van armen en benen. Hierbij zijn de zenuwen beschadigd en daardoor veranderd het gevoel. Bij sommige mensen kan dit voor veel pijn zorgen en bij andere mensen kan het zorgen voor branderigheid, elektrische schokken, tintelingen en prikken van de huid.

Welke edelstenen worden er aanbevolen

Als ik rondkijk op het internet en in mijn verschillende edelstenenboeken zie ik dat er 3 stenen steeds naar voren komen. Dat zijn de Amazoniet, de Betrandiet en de Toermalijn.

Amazoniet

Amazoniet trommelstenen
Amazoniet
Bron foto: Rubenrobijn.nl
Bij Amazoniet zeggen ze dat het een sterk effect heeft op de zenuwen. Het brengt de linker en rechter hersenhelft in balans en heft blokkades in het zenuwstelsel op. Misschien kan het op die manier ook helpen met de pijn in de armen en/of voeten.

Bertrandiet

De Bertrandiet daar heb ik verschillende stukken over gelezen, maar dat lijkt zich minder te richten op zenuwpijn, dus deze steen zou ik zelf achterwege laten in dit geval.

Toermalijn

Zwarte toermalijn als zaksteen
Zwarte toermalijn
Bron foto: Rubenrobijn.nl
Dan de Toermalijn. Deze steen trekt altijd mijn aandacht omdat hij heel veelzijdig is. Zelf gebruik ik zwarte toermalijn bij de computer tegen de stralingen.

Ik lees dat deze steen zenuwpijn kan verminderen en dat is bij neuropathie volgens mij ook het geval.

Toermalijn in andere kleuren

Watermeloen toermalijn - 3 stenen
Watermeloen toermalijn
Bron foto: Rubenrobijn.nl
De toermalijn is er ook in andere kleuren, ook daar heb ik even naar gekeken en voor regeneratie van zenuwcellen zou de watermeloen toermalijn een nog net even specifiekere werking hebben.

Dan nog een persoonlijke tip

Trommelstenen hematiet
Hematiet
Bron foto: Rubenrobijn.nl
De steen die ik zelf wel eens gebruik tijdens acute pijn is hematiet. Ze zeggen dat wanneer je de steen op de plek van de pijn legt het pijnstillend zou kunnen werken.

Wat ik zou aanraden

Ik denk dat bij pijn een zaksteen of een sieraad met een van de edelstenen het beste werkt. Zo is de steen altijd bij je.

6 stenen in je zak is natuurlijk een beetje veel daarom raad ik aan goed te luisteren naar je gevoel. Wanneer je de afbeeldingen van de stenen ziet, welke steen trekt je dan het meeste aan? Wanneer je de tekst over een steen leest, wat zegt je gevoel dan?

Ik geloof erin dat je onderbewuste, je hogere zelf of hoe je het dan ook wilt noemen weet wat goed voor je is. Die weet wat je nodig hebt.

Luister naar je gevoel als je een edelsteen koopt 馃挅.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Je winkelwagen
    Je hebt geen productenTerug naar de winkel
    漏 Copyright 2022 HappyKarma | Theme: Blossom Thema's | Privacy verklaring